2018-04-08 48 views
响2018-04-05早上我地一行十幾人連小朋友到呢間所謂香港茶餐廳食早餐,餐牌上每份早餐約7.8坡紙,都係一般的港式選擇兩款餸的面餐,咁我就嗌左餐蛋面加一杯熱咖啡,到餐後發覺碗麵好細碗,食左兩啖面就食完了,份量非常小,味道亦非常差,無味...我朋友仲好笑!嗌左份腸粉餐加一份多士,點知d腸粉加埋只有四至五舊(不是四至五條呀!係一條剪開五舊的)嘆為觀止!而另一位朋友仲好笑!佢都係嗌一碗面,但佢碗麵只有一小啖🤬🤬⋯⋯於是我地就問職員,個面點解咁小嘅,點知女職員妙問妙答,話老闆話每個面係半個面餅的,(但係其實佢個面根本係只有一至兩小啖囉,那有半個面呢!)我地去旅行其實知道响聖淘沙食野貴,亦都預左,但係並不代表要被呢間餐廳呃囉🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡⋯⋯希望唔好再有人中伏吧!