2018-04-08 150 views
喺4月5日我哋8個大人,8個小朋友去咗呢間新加坡中環正宗香港茶餐廳食早餐,見到餐牌有近似香港嘅早餐,大約每個7.8坡紙,差唔多港紙45蚊左右,覺得價錢可以接受,所以全部人都叫咗早餐,大約有9個早餐係叫麵食,嚟到之後,見唔到有麵,原來喺塊蛋同餐肉下面,只有一個麵嘅1/3,心諗唔通我叫咗兒童餐???跟住問個侍應,佢居然話老闆吩咐每人係得咁多,之後就走開咗,無再理我哋,我哋成班大人討論期間,隔離枱嘅香港人一家三口都喺度係咁鬧話點解得咁少麵,但係每個侍應無一個答覆我地,之後無奈地食完個早餐,全部人再去食其他早餐,我喺度諗唔通我地係香港人,所以有咁嘅待遇????????