公幹到星加坡,我哋來自香港嘅話想食胡椒蟹,當地夥伴:問使唔使要豪華場面?我哋話最緊要好食!果然佢哋冇介紹錯去咗一個,好似香港啲公共屋村咁樣嘅商場嘅地方,係停車場行搭𨋢上,去真係完全係領匯長嘅格局,但係一上菜第一碟,已經知道呢間野不得了,在場胡椒蟹、咖喱蟹、同埋有薑蔥蒸蟹,蟹肉紮實甜美、非常新鮮,因為胡椒蟹、辣椒蟹、味濃菜式,係好多食肆都可以以味憹掩蓋左係食物本身嘅鮮味,甚至乎有啲不良嘅老闆就搵啲唔係太正嘅貨色,你加入咖喱味一般人都已經會收貨,呢間叫東皇,超過開業50年,仲係聲稱係original 就係始創嘅胡椒蟹, 的而且確上菜嘅熱度非常之熱,但係呢就唔會過老、過鞋,保持到海鮮嘅鮮味,胡椒蟹又好,咖喱蟹,都能夠說得出唔會發妹仔大個主人婆嘅後果,其餘都點左其他啲啱炒菜,都係非常之吸引,有一碟魷魚仔,雖然以為會係都係啲油炸或者係好鹹嘅感覺,但係食落冷落啲與魷魚仔好鮮味,總結呢餐係超值,只要你唔介意佢比較遠離市區一點點及場面比較舊,隔離包房仲有傳來陣陣70年代嘅國語歌聲添,卡拉OK緊,整體來講服務,清潔,食品質素係非常之好超值,肯定好過好多所謂大排檔貨色,但係價錢又唔會係去到啲特色食肆嗰啲殺
果然佢哋冇介紹錯去咗一個,好似香港啲公共屋村咁樣嘅商場嘅地方,係停車場行搭𨋢上,去真係完全係領匯長嘅格局,但係一上菜第一碟,已經知道呢間野不得了,在場胡椒蟹、咖喱蟹、同埋有薑蔥蒸蟹,蟹肉紮實甜美、非常新鮮,因為胡椒蟹、辣椒蟹、味濃菜式,係好多食肆都可以以味憹掩蓋左係食物本身嘅鮮味,甚至乎有啲不良嘅老闆就搵啲唔係太正嘅貨色,你加入咖喱味一般人都已經會收貨,呢間叫東皇,超過開業50年,仲係聲稱係original 就係始創嘅胡椒蟹, 的而且確上菜嘅熱度非常之熱,但係呢就唔會過老、過鞋,保持到海鮮嘅鮮味,胡椒蟹又好,咖喱蟹,都能夠說得出唔會發妹仔大個主人婆嘅後果,其餘都點左其他啲啱炒菜,都係非常之吸引,有一碟魷魚仔,雖然以為會係都係啲油炸或者係好鹹嘅感覺,但係食落冷落啲與魷魚仔好鮮味,總結呢餐係超值,只要你唔介意佢比較遠離市區一點點及場面比較舊,隔離包房仲有傳來陣陣70年代嘅國語歌聲添,卡拉OK緊,整體來講服務,清潔,食品質素係非常之好超值,肯定好過好多所謂大排檔貨色,但係價錢又唔會係去到啲特色食肆嗰啲殺人海鮮收費。