去到新加坡旅行,一定要食最出名嘅海南雞飯啦!雞飯有分S, M, L size我同媽媽叫一個中嘅飯,2份食剛剛好。盛惠5蚊坡紙,謝謝🙏🏻其實成個飯,海南雞只係配角,個飯先係重點!有別於一般嘅油飯,首先個飯唔會油淋淋,有油香加上自家豉油(比出面嘅豉油唔同比較稀身似湯汁,同埋唔深色,絕對係精華所在)令到個飯變成主角中嘅主角!比較乾身,所以唔會有太大油膩感👍🏻👍🏻👍🏻。真係淨食飯都好滿足😂新加坡海南雞飯係無骨,泰國先係有骨嘅,放心!雞肉係無骨,啖啖肉,無皮下脂肪。不過同香港食嘅雞肉唔同,相對地冇太大雞嘅味道味道。另外有甜醬油同海南雞辣醬㨂,個醬我覺得配雞食就可以啦,唔好同飯一齊食,會傷害左個飯,唔好咁對佢😢。整體黎講,呢個飯係值回票價嘅大約30HKD,係幾好食,不過個海南雞辣醬比香港食嘅辣好多,所以唔太食得辣嘅要有少少心理準備😂
去到新加坡旅行,一定要食最出名嘅海南雞飯啦!
雞飯有分S, M, L size
我同媽媽叫一個中嘅飯,2份食剛剛好。盛惠5蚊坡紙,謝謝🙏🏻
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • Chicken Rice