今次黎星加坡係住tanjong pagar,黎之前已經有好多人同我講話一定要食呢間天婦羅,本身諗住熱辣辣又要排隊又熱氣,食乜鬼天婦羅丫。。。。😒😒 不過見啲人講到咁而且真係每次經過都超多人排隊,唯有入去睇下咩料。。。點知真係好有驚喜呀😍😍成間鋪淨係買兩款tendon,一款係special tendon (係雞塊天婦羅) 另一款係vegetable tendon,end up 真係太好味我係去左兩次試哂兩款😆😆Special Tendon其實係一款定食,有麵豉湯同蒸蛋。個飯有天婦羅蝦同兩大塊雞。入面竟然有隻天婦羅蛋!😳😳😍😍😍仲要係流心架😆鍾意食蛋嘅人見到一定超開心!佢地個天婦羅有種好特別嘅醬汁拌飯一流!同埋佢個炸皮亦有別於一般嘅天婦羅,總之就唔係平時食慣嘅味道同口感😬😬Vegetable tendon雖然special tendon有我最鍾意食嘅蛋黃,但其實我麻麻地塊天婦羅雞,始終有啲dry同天婦羅雞硬係覺得有啲怪。。。🙈🙈 第二次去我就試左蔬菜tendon,感覺好對味☺️☺️,有茄子,蕃薯,正常蔬菜天婦羅,都係醬汁同炸粉取勝😬😬嗰一帶嘅餐廳都好細間,坐bar枱可以見到師傅整天婦羅😆😆個個

Special Tendon
其實係一款定食,有麵豉湯同蒸蛋。個飯有天婦羅蝦同兩大塊雞。

Vegetable tendon

Vegetable  Tendon

嗰一帶嘅餐廳都好細間,坐bar枱可以見到師傅整天婦羅😆😆個個都好快手。

雖然好難說服大家去新加坡食天婦羅,但食左真係唔會後悔!👻👻
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$13 (Lunch)
Vegetable  Tendon
  • Special Tendon