2019-09-08 547 views
黎旅行之前,都會問身邊既朋友有咩美食推介,呢間係朋友話''無黎食就吾好話自己黎過新加坡''我心諗,咁嚴重! 好喇,我地就抽時間去左試一試佢!我地去之前係無訂位的,於是我地提早到差吾多四五點去到,當然無咩人,之後我地去附近行下,大約5點4返到去,已經大排長龍,心諗不妙,於是照問問,幸好仲有少量位..我地安排到近門口既位置,估吾到咁多人黎食!首先我地叫左個獲獎辣椒蟹,雖然食落有D辣,但同時食起來有蕃茄既甜味,味道很有層次,令人眼前一亮!而且真係好大份,肉質肥味夠味,再配一碗白飯簡直不得了!另外朋友推介我地食麥片蝦球,一上菜已經有陣陣既麥片味,最令人驚喜既係估吾到配搭上非常夾,甜甜既麥片可以增加口感而且非常香口,有些位置可以連殼食,不過要小心D食,可能會(介)到個口...真係無介紹錯!
我心諗,咁嚴重! 好喇,我地就抽時間去左試一試佢!

我地安排到近門口既位置,估吾到咁多人黎食!

獲獎辣椒蟹

而且真係好大份,肉質肥味夠味,再配一碗白飯簡直不得了!

麥片蝦球

真係無介紹錯!
Other Info. : 雖然價位吾低 around 成千蚊港幣,但海鮮新鮮又好味,值得再食! 另外店員會送上一條圍兜,枱上仲有濕紙巾(吾洗收錢)同埋洗手檸檬水,都幾貼心 真係好想去試食既話,最好預先BOOK定位,就吾會有食吾到呢種情況出現了!
2019-06-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner